luni, 14 decembrie 2009

Vanghelie, ipocrizia și semitrucul

Se zvonea că ar circula o casetă care îl surprinde pe domnul Geoană, primind 5.000 de euro pentru a îi asigura cuiva un „loc eligibil”, deși persoana respectivă făcea referire la contribuția ei la (o) campanie.

Clipul e fie trucat, fie scos dintr-un context benign, fie adevărat. După mine, ar fi prea stupid dacă ar fi autentic. Ce mă enervează însă e ipocrizia unor indivizi precum domnul Vanghelie.

vineri, 11 decembrie 2009

Emil Boc și lucrurile puse de acord

Domnul Emil Boc exprimă necesitatea formării unei majorități parlamentare. Pînă una-alta, reușește fără să se ostenească prea mult să stîlcească limba română.

Varujan Pambuccian și varianta analizată-omisă

Cred că e cazul să creez o nouă categorie – „Logica: lipsă”!

Mostra de azi: o declarație făcută de Varujan Pambuccian, lider al grupului parlamentar al minorităților naționale din România.

joi, 10 decembrie 2009

Adrian Năstase și eschivarea

Menționînd, din nou, faptul că nu se exclude posibilitatea existenței unor jurnaliști cam certați cu transcrierea corectă a declarațiilor, ne îndreptăm acum atenția asupra domnului Adrian Năstase și a considerațiilor sale în legătură cu familia, căsătoriile, divorțurile ș.a.

Traian Băsescu și nevoia (care este)

Fie i-a scăpat domnului Băsescu un porumbel, fie știriștii de la Mediafax.ro citează incorect, strecurînd și cîte o greșeală printre declarații.

miercuri, 9 decembrie 2009

Gheorghe Funar și tribalismele

Se pare că Traian Băsescu ar fi cîștigat alegerile prezidențiale. La o diferență foarte mică. Atît de mică, de altfel, încît perdanții ar fi chiar prostănaci dacă nu ar încerca tot ceea ce este românește posibil pentru a contesta rezultatele.

Acest lucru înseamnă ca, implicit, tabăra cîștigătoare să fie acuzată de fraudă. Nu am nimic de obiectat decît atunci cînd vine vorba de astfel de primitivisme religioase.

luni, 7 decembrie 2009

Jurnalismul mioritic

Sau „despre proprietatea termenilor”, ceva întîlnit destul de rar prin presa autohtonă. (Nu urmăresc ce se întîmplă prin radio și televiziune.)

Un exemplu de exprimare stupidă ni-l dă Mediafax atunci cînd se referă la rezultatele finale nevalidate la momentul „țî” de către Biroul Electoral Central, rezultate pe care însă le denumește «rezultate finale provizorii».

duminică, 6 decembrie 2009

O revoluție degeaba

Alegeri. Rahat. La 20 de ani după revoluție, constatăm că a fost degeaba. Să ai de „ales” între Băsescu și Geoană. Pfuah.

Pseudo-traducerile

Uneori se întîmplă să faci cîte un gest neinspirat, cum ar fi să citești ce scrie pe ambalajul unui aliment. Să luăm exemplul acestor excelente batoane cu cereale, fabricate în Macedonia:

vineri, 4 decembrie 2009

Candidații agramați

Adică ăi' de se vor fruntea națiunii pentru următorii cinci ani.

Bunăoară, nestimabilul domn Mircea Geoană:

Dotările medicale

Sper că „dotările medicale” includ și mărunțișurile. Nu de alta, dar nu îmi stă bine să fac confuzii de termeni.

Din cînd în cînd se mai întîmplă să ai o urgență medicală. De obicei, ești cusut la loc și lăsat într-o stare stabilizată. De foarte multe ori, trebuie să mai urmezi cîte un tratament.