sâmbătă, 5 iunie 2010

Pisica

Motanul meu se cheamă... Pisica. Răspunde surprinzător de bine la auzul consoanei fricative alveolare surde s, pronunțată lung și încadrată între două i-uri ascuțite. În fine, nu numele e important, ci musiu motanul în cauză. Urmează niște poze cu dumnealui. Mi-am permis niște interpretări pisicologice ale ipostazelor în care l-am surprins. O singură precizare: pentru ca pozele să aibă sens, trebuie să se înțeleagă foarte clar faptul că pasiunea mîțului ăstuia e să se bage în seamă.

(Lipsește imaginea) Masă? Care masă?
(Lipsește imaginea) Te ignor în continuare...
(Lipsește imaginea) Bine! Ai cîștigat, mă dau jos... da' nu mai zbiera!
(Lipsește imaginea) Da' ce? Credeai că dacă-s pe jos, ai scăpat de mine?
(Lipsește imaginea) Ufff! Am obosit. Mă odihnesc pentru runda II.
(Lipsește imaginea) Ta-raaaa! Iacă-tă-mă-s! Ți-era dor de mine, nu-i așa?
(Lipsește imaginea) Offf! Iar se face că nu mă vede. Tre' s-o fac din nou pe lol-pisica...
(Lipsește imaginea) lol-pisica #1: urs truly, Galeșu'
(Lipsește imaginea) lol-pisica #2: i r serious cat
(Lipsește imaginea) lol-pisica #3: i'm in ur... bliț
(Lipsește imaginea) Mă dezamăgești. Trebuia să-mi fi spus „Sfinxul”. Ăsta era un nume care ar fi reflectat distincția mea aristocratică și... Heiiii! Pe cine faci tu „pisică de șanț”?!
(Lipsește imaginea) Acu' că m-ai mîngîiat... ți-am iertat ireverența.
(Lipsește imaginea) Daaa, știiiiu că sînt fotogenic.

12 comentarii:

  1. Mişto pisica. Nu ştiu de ce mi se par mult mai "cool" decât câinii.. probabil pentru că o alură mai de neîmblânzit.

    Când eram mic totuşi îmi plăcea să torturez pisica bunicilor.. semn al sociopatiei cred.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțam! Mie îmi plac animalele în general, dar m-am obișnuit mai mult cu pisicile – erau o droaie prin jurul blocului, cînd eram eu mică.

    Eh... bine că ai crescut între timp, hihi.

    RăspundețiȘtergere
  3. eu am o pisică grasă în scara blocului care tocmai a fătat trei pisicuţi mici şi drăgălaşi care miaună când ies din bloc... mi-e frică să nu calc peste ei din greşeală.

    RăspundețiȘtergere
  4. Asta e a treia mîță pe care o am. După ce, din motive diferite, am rămas fără primele două (pe una nu aveam unde să o țin, iar pe cealaltă nu o puteam disloca din mediul ei natural – curtea), nu am reușit să scap de un obicei care mi-a devenit reflex: să mă uit cu mare atenție pe unde calc, mai ales cînd pășesc peste un prag.

    RăspundețiȘtergere
  5. e bine, nu vrei sa o faci clătită pe podea doar. În copilărie încercam să aflu dacă poate să zboare aruncând-o în grajd la găini sau o puneam să se bată cu cocoşul de plictiseală. Mwahaha...

    RăspundețiȘtergere
  6. Uhhh... copiii îs ciudați rău. Bunicul meu povestea amuzat cum în copilărie băga labele pisicii în jumătăți de nucă și parcă turna și smoală (sau ceva adeziv), ajutat de un complice. Și aia cu tinicheaua legată de coadă e clasică.

    Pe de altă parte, eu nu numai că nu chinuiam animalele, dar mă fascinau pur și simplu – poate de unde că am crescut într-un oraș.

    RăspundețiȘtergere
  7. Wow.. sigur nu e şi bunică-tu un sociopat? Pe mine nu mă prea fascinează animalele, mă chiar seacă oamenii care îşi aduc câinii să se cace sau urineze pe trotuar chiar în timp ce merg pe stradă şi apoi se prefac ca şi cum nu s-a întâmplat nimic! Încă un motiv să urăsc animalele numite oameni.

    RăspundețiȘtergere
  8. Bine... e greu să îi educi pe nesimțiți. Cea mai tare chestie: cineva îl întreabă pe un de-ăsta care își lăsa cîinele să producă pe trotuar: «Bine, domnule, dar chiar așa, se poate?...», la care vita: «Da, uită-te și matale, vezi bine că se poate!» Ce naiba să-i mai zici?

    Prin București a pus primăria din loc în loc cîte un coș special pentru ca stăpînii să strîngă rahatul patrupedelor din posesie. Știi, ca în țările civilizate. Aș! Ți-ai găsit. După cîteva zile, funcționau pe post de coșuri normale de gunoi.

    Bunică-meu putea fi afurisit uneori, dar nu sociopat.

    RăspundețiȘtergere
  9. Wow.. aşa ţi s-a întâmplat să-ţi zică? Măcar aveţi ceva să folosiţi drept coşuri de gunoi.. la mine în land of Mazăre cad coşuri de gunoi pe jos :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu mie, ci bunică-mii cu ai ei impozanți-din-părți 150 de cm. Dacă eram eu în situația aia... ăăă... cred că m-aș fi enervat. Rău.

    RăspundețiȘtergere
  11. Arata exact ca motanul meu!!! Si ca pisica, si ca puiul (desigur, probabil deoarece sunt toti pisici):)) Cu observatia ca ai mei sunt crem:)

    RăspundețiȘtergere

Comentariile nu sînt moderate momentan, însă toanele posesoarei blogului pot determina ca mesajele injurioase, vulgare sau oligofrene să fie suprimate.