marți, 19 octombrie 2010

Mărunțișuri care mă seacă (I)

Să critici prea mult și prea des nu e bine, că prea cauți nod în papură. Să taci și să nu zici nimic iar nu e bine, că ești tălîmb(ă). Așa. Încheiat preambulul.

Din seria mărunțișurilor care mă seacă aș nota, pentru astăzi, o minunată plimbare nedorită cale de v'o 45 de minute de la facultate pînă acasă, din vale în sus (că, deh, campusul e într-o mare vale), pe ploaie torențială și pe frig, pen' că nici un autobuz nu mai circulă cîteva zile în și din Les Ulis, pen' că niște indivizi retardați și – în mod inexplicabil – în stare de libertate s-au gîndit să pună și ei de-un foc, două, și să incendieze niște autobuze. Așa, că-s ei supărați pe lume și pe viață.

Vive la France! (...mai puțin oligofrenii și ăia de i-au adus pe lumea asta, și mai cu seamă ăia care susțin sus și tare că e un mare spanac o mare re-a-li-za-re umană să torni un plod.)

6 comentarii:

  1. „v'o 45 de minute de la facultate pînă acasă, din vale în sus (că, deh, campusul e într-o mare vale)”

    Pentru un scurt moment am avut senzația că vorbești de campusul din Poli.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hah, nu. Campusul de la Paris-Sud XI (Orsay), care e de fapt cel mai mare campus universitar din Franța. Doar că e într-o afurisită de mare groapă. Despre campusul de la Poli habar nu am, că eu am mers la UniBuc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci ţi-ai împlinit visul de a studia la o universitate din vest şi te-au supărat nişte huligani fiindcă ai fost nevoită să mergi pe jos?

    Lasă că e bine să faci sport.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu zic că nu e bine, da' pe frig și ploaie și cu o săptămînă înainte de parțiale (cînd numai de plimbări forțate nu îți arde) nu e foarte amuzant. Bref, nu îi înțeleg pe huliganii care devastează niște bunuri publice care, în fond, le sînt destinate și lor. Idioți fără cauză.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dacă eşti de acord cu conceptul weberian de "iron cage" atunci poţi înţelege de ce există fenomene de huliganism în societatea modernă, mai ales una avansată ca cea franceză.

    Anyways, ce studiezi acolo, ceva legat de biologie presupun nu?

    RăspundețiȘtergere
  6. Este o explicație valabilă. Voiam să spun că nu îi înțeleg la un nivel individual-uman. Încerc să empatizez, dar nu m-aș imagina nici într-o sută de ani făcînd o astfel de treabă, indiferent de circumstanțe. Probabil că aș fi una dintre primele persoane care să sară să îi taie unui prezumtiv Ceaușescu beregata cu forfecuța de pielițe, dacă necesitatea ar impune-o și dacă nu aș avea un alt instrument la îndemînă, dar să îmi vărs năduful pe un autobuz mi se pare ceva sub nivelul meu.

    Da, anul ăsta se desfășoară niște studii comune (biologie, chimie, geologie), iar din anul al doilea îți alegi domeniul (al meu va fi, bineînțeles, biologia). Cu tot cu opționalul pe care mi l-am ales, am acum 3 materii de biologie din 6, deci e destul de bine.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile nu sînt moderate momentan, însă toanele posesoarei blogului pot determina ca mesajele injurioase, vulgare sau oligofrene să fie suprimate.