luni, 14 decembrie 2009

Vanghelie, ipocrizia și semitrucul

Se zvonea că ar circula o casetă care îl surprinde pe domnul Geoană, primind 5.000 de euro pentru a îi asigura cuiva un „loc eligibil”, deși persoana respectivă făcea referire la contribuția ei la (o) campanie.

Clipul e fie trucat, fie scos dintr-un context benign, fie adevărat. După mine, ar fi prea stupid dacă ar fi autentic. Ce mă enervează însă e ipocrizia unor indivizi precum domnul Vanghelie.

De la Mediafax (tot aici e și clipul de care am amintit) aflăm că domnul Marian Vanghelie a spus

(...) că înregistrarea difuzată pe Internet este o "chestie semitrucată" şi o "mizerie", care nu are nicio valoare.

Acum că am aflat cum stau lucrurile și cu semitrucurile astea, putem citi și sumarul articolului:

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, luni, că, dacă ar fi văzut un film cu Mircea Geoană primind cinci milioane de Euro, ar fi spus că este o problemă, el apreciind că nici afişele nu puteau fi plătite cu cinci mii de Euro şi că filmuleţul difuzat pe Internet este "semitrucat".

Ar fi fost interesant dacă ar fi fost reprodusă exact formularea lui. Adică domnul Vanghelie nu se chinuie să dezmintă sau să nege cu vehemență autenticitatea înregistrării, ci își dă cu stîngu-n dreptu' „scuzînd” mita de 5.000 de euro, dar blamînd accepatarea unei șpăgi mai consistente, cum ar fi una de 5.000.000 de euro.

Aloooo! Domnuuu' Vanghelie, da' 'mneavoastră nu știți că măcar așa, de ochii lumii, un politician trebuie să dezmintă acuzațiile de mită pînă în pînzele albe?

Halal „avocat”. Eu, în locul PSD-ului, i-aș interzice nestimabilului să mai dea cîndva vreo declarație ad-hoc, pentru că de fiecare dată nu știu cum se face de mai scoate cîte-un porumbel. Doar cu de-alea pe care să le citească de pe foi și care să-i fie redactate de alții să aibă voie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile nu sînt moderate momentan, însă toanele posesoarei blogului pot determina ca mesajele injurioase, vulgare sau oligofrene să fie suprimate.