vineri, 11 decembrie 2009

Varujan Pambuccian și varianta analizată-omisă

Cred că e cazul să creez o nouă categorie – „Logica: lipsă”!

Mostra de azi: o declarație făcută de Varujan Pambuccian, lider al grupului parlamentar al minorităților naționale din România.

De la Mediafax.ro citim ce spune domnul Pambuccian:

«Grupul nostru, acum trei luni când am stat să analizăm toate variantele, a construit scenarii pe toate variantele şi o să vedem pe care vom merge. Noi avem, însă, o problemă pentru că l-am susţinut pe Klaus Iohannis şi ne-am trezit că nu mai doreşte să meargă mai departe şi acesta este singurul lucru pe care nu l-am luat în calcul.»

Nu pot decît să mă întreb cum poate domnul Pambuccian să susțină că grupul lor a analizat toate variantele dar, pentru „o problemă” oarecare, se constată că de fapt există o variantă ne-analizată... pe lîngă alea toate.

Mă dezamăgesc astfel de greșeli de logică, în special cînd vin de la persoane ca domnul Pambuccian, care este doctor în matematică.

Editare ulterioară: Uitasem de miștocăreala mea de aici cînd am dat astăzi, pentru prima oară, de blogul domnului Pambuccian. Am rămas pe gînduri – uite că mai există veritabili matematicieni/informaticieni intelectuali, care trec printr-o sită critică situații economice, sociale și politice, care mai au și darul îmbinării meșteșugite a vorbelor și care nu se dau în lături de la a denunța niște tipuri comportamentale sau niște clișee sociale. Ca să nu mai zic și de pasajele sale de-a dreptul poetice! Așa că am revenit aici să văd dacă se justifică arătatul meu cu degetul pentru o afirmație nefericită. Ei bine, las miștocăreala la locul ei, pentru că e simpatică scăparea „singurului” lucru neluat în calcul, pe lîngă toate alea luate deja. Dar blogul său a fost într-adevăr o revelație.

2 comentarii:

  1. Cu tot respectul cuvenit domnului Pambuccian, mie îmi sună oleacă a doublespeak, în varianta lui românească.

    „am stat să analizăm toate variantele” (în contextul „l-am susținut pe Klaus Iohannis”) se traduce în „am analizat varianta noastră unică, și anume Klaus Iohannis; acum că nenea Werner (Klaus și nu Heisenberg) s-a tras pe fese, nu știm încotro să o mai apucăm”.

    Cam asta am înțeles eu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Păi... cam așa ceva. Au analizat toate variantele posibile (în contextul singurului scenariu considerat); pentru restul – rămîne de văzut.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile nu sînt moderate momentan, însă toanele posesoarei blogului pot determina ca mesajele injurioase, vulgare sau oligofrene să fie suprimate.